MenS - Meesterschap en Specialisatie

Een cursusbureau dat staat!

ons cursusaanbod voor dit jaar staat in de agenda

Al jaren geven wij cursussen, met veel plezier. Soms verbonden aan een Hogeschool, soms in eigen beheer, op meerdere plaatsen in het land. Die cursussen zijn veelal gericht geweest op stotteren en stottertherapie, en er waren ook cursussen en workshops gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling als therapeut. Je kunt ons kennen van de ‘klassiekers’ : Stotteren bij jonge kinderen’ en Lidcombe.


Ons cursusbureau heeft een nieuw jasje gekregen met een frisse ‘look’ en een nieuwe naam, waardoor we uniformiteit uitstralen, goed vindbaar zijn en voldoen aan alle kwaliteitseisen en richtlijnen. De docenten werken allen vanuit dezelfde visie, welke je hieronder kunt lezen. Wij streven naar kwaliteit en meesterschap op het hoogste niveau.
Heel graag biedt MenS jullie een plek waar we je kennis en ervaring op gebied van stotteren en therapeutschap verder aanvullen en verdiepen. Ons cursusprogramma is er voor zowel logopedisten die nog niet zoveel met stotteren doen als voor logopedist-stottertherapeuten die al langer met stotteren werken.


Naast cursussen bieden we ook een plek om dat wat je tegenkomt in je vak met elkaar te delen, en daarvan te groeien. Inspiratieavonden en terugkomdagen zijn onderdeel van ons aanbod.
We zien er naar uit je te mogen verwelkomen en onze bijdrage te mogen leveren aan een belangrijke ontwikkeling in therapeutschap in de gezondheidszorg.
Je kunt ons altijd bellen of mailen voor informatie of persoonlijk advies.
Lees onze visie en ons cursusaanbod. Kijk regelmatig op deze site, want hier worden steeds nieuwe cursusdata aangekondigd.


Al onze cursussen zijn of worden geaccrediteerd. Je vindt ons cursusoverzicht onderaan deze pagina.
                                                                                Visie MenS
                                                                    Meesterschap en Specialisatie

'Hij die meester is, dient ook leerling te blijven'
ITIP

MenS is een cursusorganisatie voor de logopedist en de logopedist-stottertherapeut die zich persoonlijk en professioneel wil ontwikkelen in het werken met stotterende cliënten.

Het doel van MenS is een bijdrage te leveren aan een belangrijke ontwikkeling in de gezondheidszorg: therapeutschap. MenS staat voor het bouwen aan gezonde therapie voor cliënt én therapeut binnen de kaders van de hedendaagse gezondheidszorg. Dit betekent dat de cliënt zijn doelen bereikt, terwijl de therapeut haar glans behoudt; haar creativiteit, haar speelruimte en spontaniteit.

Het aanbod van MenS is er op gericht om binnen een goede cliënt-therapeut-relatie doelgericht (SMART) te werken volgens de Richtlijn Stotteren én tegelijkertijd afgestemd te zijn op de persoonlijke wensen, mogelijkheden, waarden en normen van ieder mens.
MenS biedt een keur aan cursussen waarin je verdieping verwerft in lichaamsgerichte, psychologische en methodische handelingen en technieken door middel van het overdragen van kennis, het oefenen van vaardigheden en het ervaren van emoties, lichaamsreacties en vrije gedachten. Dit wordt gecombineerd met jouw kennis, kwaliteiten, ervaring en waarden, waardoor je geïnspireerd wordt en waardoor nieuwe inzichten en mogelijkheden ontstaan voor jouw therapeutische interventie.

Meesterschap kenmerkt zich door verrijking en verdieping van jouw therapeutschap.

Vele wegen kent het leven, maar van al
die wegen is er een die jij te gaan hebt.
Die is voor jou, die ene slechts.
En of je wilt of niet, die weg heb je te gaan.
De keuze is dus niet de weg, want die koos jou.
De keuze is de wijze, hoe die weg te gaan.
Met onwil om de kuilen en de stenen,
Met verzet omdat de zon een weg die
door ravijnen gaat, haast niet bereiken kan.
Of met de wil om aan het einde van die
weg milder te zijn en wijzer, dan aan het begin.
De weg koos jou, kies jij ook hem?

Hans Stolp
(naar Dag Hammerskjöld)

Therapeuten bij MenS:

Irma Uijterlinde

Liesbeth Zoontjens

Sabine van Eerdenbrugh

Marion Weijts

Liesbeth van Wijngaarden

Anneke Busser

Marloes van Hoorn