Lidcombe programma voor jonge kinderen van 3-6 jaar

Lidcombe Program Trainers Consortium / Irma Uijterlinde Trainingen                       

Lidcombe

Training Lidcombe Programma voorjaar 2025

Op woensdag 19 maart en donderdag 20 maart en woensdag 21 mei 2025 organiseren we weer een training ‘Lidcombe Programma’ voor logopedisten en logopedist-stottertherapeuten. De training wordt gegeven in Gorinchem.

 

Het Lidcombe Programma is een therapie voor jonge stotterende kinderen, ontwikkeld in Australië en gebaseerd op gedragstherapeutische principes. Het programma is één van de twee in de Richtlijn Stotteren aanbevolen behandelingen voor jonge stotterende kinderen.

In de training wordt aandacht besteed aan stotterbehandeling bij jonge kinderen, worden de principes van het Lidcombe programma uitgelegd en wordt er geoefend aan de hand van video-opnames.

Op de derde dag van de training zullen we de eerste ervaringen met het programma gebruiken om de vaardigheden verder aan te scherpen.

Na afloop van de cursus is de logopedist in staat om jonge stotterende kinderen volgens het Lidcombe Programma te behandelen.

 

De cursus zal gegeven worden door Sabine van Eerdenbrugh, lid van het Lidcombe Program Trainers Consortium, en Liesbeth Zoontjens, logopedist-stottertherapeut.

 

Ervaring in het werken met jonge stotterende kinderen is aanbevolen om de training goed te kunnen volgen. Bij het Lidcombe Programma is een uursbehandeling nodig.

 

Gegevens:

  • Er wordt gewerkt van 09.30 tot 17.00 uur op 19 en 20 maart en van 09.00 tot 12.30 uur op 21 mei.
  • De training is inclusief koffie, thee en lunch op alle drie de cursusdagen en is inclusief cursusreader.
  • Na afloop van de training ontvangt iedere deelnemer een certificaat. De cursus is geaccrediteerd voor 35,5 punten.
  • Er zijn drie voorbereidende studieopdrachten en tussen dag 2 en 3 is er een tussentijdse studieopdracht in de vorm van een casusbeschrijving.
  • Het minimum aantal deelnemers is 14, het maximum is 20.

 

Kosten:

De training kost € 725,00 per persoon.

Aanmelding en plaatsing:

Aanmelding kan per e-mail. Een bevestiging van ontvangst wordt binnen 5 dagen gestuurd. Plaatsing geschiedt op volgorde van binnenkomst. De plaatsing is definitief zodra het inschrijvingsformulier en de betaling van het cursusgeld ontvangen is. De betalingswijze wordt op het aanmeldingsformulier vermeld.

Aanmelding via: info@lidcombe.nl

 

Algemene voorwaarden: zie Algemene voorwaarden, te vinden op de website www.Lidcombe.nl. Deze zullen ook worden meegezonden met het inschrijfformulier.

 

Docenten

Dr. Sabine van Eerdenbrugh is logopedist-stottertherapeut en docent aan de Thomas More Hogeschool in Antwerpen. Zij is lid van het Lidcombe Program Trainers Consortium en geeft de Lidcombe trainingen in België.

Liesbeth Zoontjens is logopedist- stottertherapeut en werkzaam bij Logopedie Sleeuwijk.