Verdiepingsdag Stottertherapie bij kinderen op de basisschool

Wanneer: vrijdag 26 maart 2021

Waar: zalencentrum ‘De Brug’ te Reeuwijk (bij Gouda)

Ruime gratis parkeergelegenheid en goed OV naar de plaats van bestemming

Hoe laat: van 9.30 tot 17.00 uur

Docenten: Irma Uijterlinde en Liesbeth van Wijngaarden

Prijs: 195,- euro inclusief reader en lunch

Op vrijdag 26 maart geven Irma Uijterlinde en Liesbeth van Wijngaarden een cursusdag waarvoor iedereen die eerder de cursus ‘Stotteren op de basisschool’ heeft gevolgd, of diegene die ervaring heeft met het begeleiden van stotteren en die zich verder wil verdiepen, van harte uitgenodigd wordt.

Met aandacht voor therapeutische vaardigheden, het gebruik van ACT bij de kinderen en hun ouders, met het aanbieden van oefeningen die je ook binnen je therapie kunt gebruiken, en zeker ook door het bespreken van casussen van de deelnemers, wordt het een dag die op maat gemaakt is voor jou.

Doel: Na afloop van deze dag ben je op de hoogte van de nieuwste inzichten, die ook in de nieuwste versie van de richtlijn stotteren (2020) staan vermeld, zijn je vragen op het gebied van het behandelen van stotteren bij kinderen op de basisschool beantwoord en ga je met vertrouwen de lopende en komende stotterbehandelingen bij kinderen in deze leeftijdscategorie tegemoet.

Minimumaantal deelnemers 10, maximumaantal deelnemers 20.

Deze dag is niet geaccrediteerd.

Aanmelden: Tot 4 maart 2021 bij Liesbeth van Wijngaarden via lieswijn63@gmail.com. Je ontvangt dan een inschrijfformulier. Plaatsing geschiedt op volgorde van aanmelding. De inschrijving is definitief na ontvangst van het ondertekende inschrijfformulier en het betalen van de cursuskosten.

Docenten

Irma Uijterlinde is logopedist-stottertherapeut en verbonden aan Stottercentrum Noord-Holland. Zij geeft individuele en groepstherapie en verzorgt coaching en advisering aan logopedisten m.b.t. stottertherapie.
Zij is lid van het Lidcombe Program Trainers Consortium en geeft de Lidcombe trainingen in Nederland.

Liesbeth van Wijngaarden is coach en kindertolk®, logopedist en stottertherapeut, en werkzaam in Stottercentrum Stedendriehoek. Daar geeft zij individuele en groepstherapie en oudergroepen. Tevens is zij een van de therapeuten van de intensieve groepen van de Damstegroep (RAP-, JES- en OK-training). Eerder verzorgde zij ook een aantal jaren post-hbo-cursussen op de HU.