Lidcombe programma voor jonge kinderen van 3-6 jaar.

Lidcombe Program Trainers Consortium / Irma Uijterlinde TrainingenLidcombe
training Lidcombe Programma najaar 2018

Op 30 september, 1 oktober en 30 november organiseren we weer een training ‘Lidcombe Programma’ voor logopedisten en logopedist-stottertherapeuten. De training wordt gegeven in Utrecht.

Het Lidcombe Programma is een therapie voor jonge stotterende kinderen, ontwikkeld in Australië en gebaseerd op gedragstherapeutische principes. Het programma wordt sinds ongeveer 15 jaar in Nederland gebruikt en is één van de twee in de Richtlijn Stotteren aanbevolen behandelingen voor jonge stotterende kinderen.
In de training wordt aandacht besteed aan stotterbehandeling bij jonge kinderen, worden de principes van het Lidcombe programma uitgelegd en wordt er geoefend a.d.h.v. video-opnames. Op de 3e dag van de training zullen we de eerste ervaringen van de deelnemers met het programma gebruiken om vaardigheden verder aan te scherpen.
Na afloop van de cursus is de logopedist in staat om jonge stotterende kinderen volgens het Lidcombe Programma te behandelen.

De cursus zal gegeven worden door Irma Uijterlinde, lid van het Lidcombe Program Trainers Consortium, en Marie-Christine Franken, linguïst en logopedist-stottertherapeut.

Ervaring in het werken met jonge kinderen met stotteren is aanbevolen om de training goed te kunnen volgen. Bij het Lidcombe Programma is een uursbehandeling nodig.

Gegevens:
-Er wordt gewerkt van 09.30 tot 17.00 uur op 30 september en 1 oktober.Op 30 novemeber van 09.00 tot 12.30.
-overnachting is niet in de cursus inbegrepen
-de training is inclusief lunch op de eerste twee cursusdagen, koffie en thee op alle dagen en een diner aansluitend aan de training op de eerste dag en is inclusief cursusreader.
-Iedere cursist moet beschikken over een rondeteller en een eenvoudige calculator (geen wetenschappelijke
calculator) OF de app disfluency counter op smartphone of tablet. De rondeteller kan besteld worden bij
inschrijving.
-Na afloop van de training ontvangt iedere deelnemer een certificaat. De cursus is geaccrediteerd voor 24 punten,
het aantal studiebelastingsuren is 24.
-minimum aantal deelnemers is 14, maximum is 20.

Kosten:
De training kost € 685,00 per persoon

Aanmelding en plaatsing:
Aanmelding kan per e-mailof schriftelijk. Een bevestiging van ontvangst wordt binnen 5 dagen gestuurd. Plaatsing geschiedt op volgorde van binnenkomst. De plaatsing is definitief zodra het inschrijvingsformulier en de betaling van het cursusgeld ontvangen is. De betalingswijze wordt op de bevestiging vermeld.
Algemene voorwaarden: zie Algemene voorwaarden Irma Uijterlinde Trainingen, te vinden op de website www.lidcombe.nl. Deze zullen ook worden meegezonden met het inschrijfformulier.
Aanmelding via de website :info@lidcombe.nl

Lidcombe opfrisdag Lidcombe Programma 2018.

Op zaterdag 29 november 2019 bieden we een opfrisdag aan van het Lidcombe Programma. De dag is bedoeld voor logopedisten en logopedist-stottertherapeuten die eerder de Lidcombe cursus hebben gevolgd.

Cursuslocatie: Bouwstraat 45H, 3572 SP Utrecht
.
Tijd: 9.30uur -16.30uur.

Op deze dag zullen vernieuwingen die in het programma aangebracht zijn aan de orde komen, kan casuïstiek ingebracht worden en zullen ‘moeilijke gevallen’ behandeld worden, krijgt de deelnemer tips en trucs om te gebruiken in de Lidcombe behandelingen en kunnen onderdelen van de behandeling opnieuw getraind of besproken worden. Door de deelnemers vooraf een vragenlijst te sturen, proberen we zo vraaggericht mogelijk te werken.
Na afloop van de opfrisdag is de kennis over het Lidcombe Programma weer up to date en zijn je vaardigheden weer aangescherpt.

De dag is geaccrediteerd voor 8 punten. Je krijgt een reader en een bewijs van deelname, de cursus wordt automatisch toegevoegd aan het elektronisch dossier t.b.v. het kwaliteitsregister.

• Kosten: € 145,00 inclusief koffie, thee, lunch, reader en bewijs van deelname
• Aantal deelnemers: minimaal 8, maximaal 15
• Voorwaarden voor deelname: Lidcombe training gevolgd bij een LPTC trainer

Aanmelding kan via e-mail of schriftelijk. Wanneer er 10 aanmeldingen zijn, ontvang je een nota per mail.
Uiterste inschrijfdatum: 9 september 2019.

Irma Uijterlinde Trainingen,
info@lidcombe.nl
KvK 64523764

docent

Irma Uijterlinde is logopedist-stottertherapeut en verbonden aan Stottercentrum Noord-Holland. Zij geeft individuele en groepstherapie en verzorgt coaching en advisering aan logopedisten m.b.t. stottertherapie.

Zij is lid van het Lidcombe Program Trainers Consortium en geeft de Lidcombe trainingen in Nederland.