NVST
JES train-de-trainerdag deel 1

Inhoud
Op deze dag nemen we het protocol door voor de JES-groepstherapie van het Integraal Zorgtraject Stotteren. We doorlopen samen het programma zoals dat in protocol is vastgesteld en we doen oefeningen uit het programma. Er is ruim gelegenheid voor het stellen van vragen.

Doel

Na deze dag:
• Ben je op de hoogte van het protocol en het draaiboek van de JES-groepstherapie.
• Ben je in staat deze vorm van groepstherapie in jouw regio te kunnen implementeren mits je voldoet aan de IZS-registratiecriteria van de NVLF.

Doelgroep
Logopedisten-stottertherapeuten die (regelmatig) werken met adolescenten en volwassenen die stotteren of met deze doelgroep zouden willen gaan werken in groepstherapievorm.

Registers EFS en IZS
De 7 SBU’s voor deze dag kunnen meetellen in het EFS register. De dag draagt tevens bij aan de criteria om in aanmerking te komen voor registratie in het IZS-register van de NVLF.

Groepsgrootte
Min 7 max 16 personen

Datum en tijd
Donderdag 15-04-2021 van 13.00 tot 20.00 uur

Locatie
Zalencentrum De Brug
Dunantlaan 1
2811 CA Reeuwijk (bij Gouda)

Prijs
€ 245,00 (inclusief draaiboek, protocol, koffie/thee en maaltijd). Wanneer je dag JES train de trainer dag 1 en 2 volgt is de totaalprijs €400,00.

Contact
Inlichtingen en/of inschrijven mail/bel naar Liesbeth van Wijngaarden: 06-48688324 of lieswijn63@gmail.com.

Docen

Liesbeth van Wijngaarden is coach en kindertolk®, logopedist en stottertherapeut, en werkzaam in Stottercentrum Stedendriehoek. Daar geeft zij individuele en groepstherapie en oudergroepen. Eerder verzorgde zij ook een aantal jaren post-hbo-cursussen op de HU.

Marion Weijts is logopedist en stottertherapeut. Ze werkt binnen Stottercentrum Brabant, locatie Den Bosch/Breda. Tevens is zij psychosociaal begeleider, systeembegeleider, relatietherapeut en coach.

Zowel Liesbeth als Marion is geregistreerd IZS-therapeut van de Damstégroep, het onderdeel van de NVST dat groepstherapieën verzorgt volgens het Integraal Zorgtraject Stotteren. Daarnaast zijn zij mentor en coach binnen de ECSF (European Clinical Specialisation for Fluency Disorders). Dit is de opleiding die logopedisten opleidt tot gespecialiseerde stottertherapeuten.