Groep 8-groep Stottercentrum Zwolle

Groep 8 en stotteren


Voor veel kinderen is de overgang naar de middelbare school spannend. Leuk spannend want je hebt een leuke school gekozen, je krijgt mooie schoolspullen en je kunt eindelijk wat nieuws gaan doen na 8 jaar basisschool. Maar ook lastig spannend omdat op de middelbare school de dingen heel anders gaan dan je gewend bent en je heel veel nieuwe mensen tegen zult komen. Voor kinderen die stotteren is dat net zo spannend en misschien nog wel wat spannender. Om stotterende kinderen te helpen zo makkelijk en plezierig mogelijk te starten met de middelbare school hebben we in Stottercentrum Zwolle een speciale ‘groep8’.groep.


Wat?


‘Durven zijn wie je bent zonder dat het stotteren je daarin remt’


Dit is wat we ieder stotterend mens toewensen. We oefenen in deze groep verschillende dingen die je kunt gebruiken om je weinig van je stotteren aan te trekken en om zo handig mogelijk te praten. Ook leer je hoe je dingen die je op de middelbare school tegen kunt komen goed kunt oplossen.


Hoe?


  • Ontdekken wat je sterke kanten zijn
  • Omgaan met lachen en nadoen
  • Leren hoe stotteren in elkaar zit
  • Leren wat helpt om minder te stotteren
  • Problemen oplossen (wat zeg je tegen de leraren, hoe maak je een spreekbeurt makkelijk)
  • Laten zien wie je bent


We doen dat op allerlei manieren in de groep (praten, spelletjes, opdrachten b.v.) en nodigen ook een stotterende middelbare scholier uit om ons te vertellen hoe het in het ECHT gaat.


We komen 4 x bij elkaar voor de zomervakantie. Na de zomervakantie word je uitgenodigd om 1x individueel te komen (je ouders mogen natuurlijk mee) om te bespreken hoe het gaat. De groep bestaat uit minimaal 6 en maximaal 10 kinderen. We werken op woensdag van 17.00 tot 18.30 uur.

data zijn nog niet bekendEr kan een 5e keer afgesproken worden. Dit is een individuele afspraak. We spreken die af als jullie weten wanneer je kunt in de 1e schoolweken. De laatste individuele afspraak is niet verplicht, maar alleen als je daar behoefte aan hebt.


Meer informatie:

Stottercentrum Zwolle
Huygensstraat 1A
8023 AG Zwolle
038 – 4543062
Zwolle@stottercentra.nl