Lidcombe programma voor jonge kinderen van 3-6 jaar

Lidcombe Program Trainers Consortium / Irma Uijterlinde Trainingen                       

Lidcombe

Training Lidcombe Programma voorjaar 2024

Op woensdag 27 en donderdag 28 maart en zaterdag 25 mei 2024 organiseren we weer een training ‘Lidcombe Programma’ voor logopedisten en logopedist-stottertherapeuten. De training wordt gegeven in Gouda.

Het Lidcombe Programma is een therapie voor jonge stotterende kinderen, ontwikkeld in Australië en gebaseerd op gedragstherapeutische principes. Het programma wordt sinds ongeveer 25  jaar in Nederland gebruikt en is één van de twee in de Richtlijn Stotteren aanbevolen behandelingen voor jonge stotterende kinderen.

In de training wordt aandacht besteed aan stotterbehandeling bij jonge kinderen, worden de principes van het Lidcombe programma uitgelegd en wordt er geoefend a.d.h.v. video-opnames. Op de 3e dag van de training zullen we de eerste ervaringen van de deelnemers met het programma gebruiken om de vaardigheden verder aan te scherpen.

Na afloop van de cursus is de logopedist in staat om jonge stotterende kinderen volgens het Lidcombe Programma te behandelen.

De cursus zal gegeven worden door Irma Uijterlinde, lid van het Lidcombe Program Trainers Consortium, en Sabine van Eerdenbrugh, logopedist-stottertherapeut.

Ervaring in het werken met jonge stotterende kinderen is aanbevolen om de training goed te kunnen volgen.

Bij het Lidcombe Programma is een uursbehandeling nodig.

Gegevens:

·Er wordt gewerkt van 09.30 tot 17.00 uur op 27 en 28 maart en van 09.00 tot 12.30 uur op 25 mei. Er is een voorbereidende studie-opdracht en voorafgaand aan de derde cursusdag is er een casusopdracht.

·overnachting is niet in de cursus inbegrepen

·de training is inclusief koffie, thee en lunch op de alle drie de cursusdagen en is inclusief cursusreader.

·Iedere cursist moet beschikken over een app op zijn/haar device die stotters kan tellen.

·Na afloop van de training ontvangt iedere deelnemer een certificaat. De cursus is geaccrediteerd voor 35,5 punten.

·minimum aantal deelnemers is 14, maximum is 20.

Kosten:

De training kost € 695,00 per persoon

Aanmelding en plaatsing:

Aanmelding kan per e-mail of schriftelijk. Een bevestiging van ontvangst wordt binnen 5 dagen gestuurd. Plaatsing geschiedt op volgorde van binnenkomst. De plaatsing is definitief zodra het inschrijvingsformulier en de betaling van het cursusgeld ontvangen is. De betalingswijze wordt op het aanmeldingsformulier vermeld.

Aanmelding via de website: info@lidcombe.nl

Algemene voorwaarden: zie Algemene voorwaarden Irma Uijterlinde Trainingen, te vinden op de website www.Lidcombe.nl. Deze zullen ook worden meegezonden met het inschrijfformulier.

Docenten

Irma Uijterlinde is logopedist-stottertherapeut, werkzaam in Stottercentrum Utrecht. Zij geeft individuele en groepstherapie en is verbonden aan de Damstégroep waar zij intensieve groepstraining geeft aan jongeren en volwassenen.

Ook denkt zij mee met collega-logopedisten die advies of coaching nodig hebben.
Irma is lid van het Lidcombe Program Trainers Consortium en geeft de Lidcombe trainingen in Nederland.

Dr. Sabine van Eerdenbrugh is logopedist-stottertherapeut en docent aan de Thomas More Hogeschool in Antwerpen. Zij is lid van het Lidcombe Program Trainers Consortium en geeft de Lidcombe trainingen in België.